Återvinningsstationen på Ozongatan i Örebro tas bort

FTI kunde under måndagen meddela att de tar bort återvinningsstationen på Ozongatan i Örebro. Orsaken är omfattande och återkommande dumpning.

· Publicerad: 26 september 2022 · 10.27.
Bilden har inget med artikeln att göra.

Företaget FTI (Förpackningsinsamlingen) kunde under måndagen meddela att de tar bort återvinningsstationen på Ozongatan i Örebro. Detta pga omfattande och återkommande dumpning. Återvinningsstationen försvinner lördagen den 3 oktober.

— Vi vill att det ska vara enkelt att lämna sina förpackningar till återvinning, därför är det alltid tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Vi har prövat med olika åtgärder, bland annat en justering av städ- och tömningsfrekvens, utan förbättring. Tillsammans med kommunen undersöker vi nu andra möjliga placeringar för återvinningsstationer i området, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Annons ▾

Hit kan man åka istället

Tills vidare hänvisar FTI till återvinningsstationerna på Kåvivägen och Hjalmar Bergmans väg samt Mellringe återvinningscentral. Skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

— Vi ser över tömning och städning på de stationer som finns i området och anpassar för en ökad efterfrågan. Vi tar också gärna emot information om det behöver tömmas eller städas, felanmälan görs snabbt och lätt på fti.se, säger Mia Steinbach, FTI.

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. Grovsopor lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral, avslutar FTI sitt pressmeddelande med.

FIKK - För att alla behövs