Marcus Ericsson och Indy 500-pokalen kommer till Kumla

Kumla Kommun kommer hylla den nyblivne Indy 500-mästaren Marcus Ericsson på Kumla torg söndagen den 6 november. Även Indy 500-pokalen kommer närvara.

· Publicerad: 11 oktober 2022 · 12.56.
Foto: Dan R. Boyd för BorgWarner

Det var under gårdagen som Kumla Kommun kunde meddela att de kommer hylla Marcus Ericsson på Kumla torg söndagen den 6 november. Han kommer ha med sig den berömda Indy 500-pokalen.

Under våren skrev Kumlasonen Marcus Ericsson in sig i historieböckerna när han passerade mållinjen som vinnare i en av världens mest prestigefyllda racingtävlingar, Indy 500, som andra svensk någonsin.

Annons ▾

— Det har varit många som på olika sätt uppmärksammat Marcus för hans storslagna seger i Indy 500 och nu har turen äntligen kommit till Kumla. Det ska bli fantastiskt roligt och en stor ära att få fira Marcus på hemmaplan för hans imponerande prestationer som skriver in honom i svensk idrottshistoria, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson. 

Ska hylla Marcus Ericsson på Kumla torg

Firandet kommer att ske i hjärtat av Kumla, på Kumla torg, där det byggs upp en stor scen framför Stadshuset. Här kommer firandet av Marcus ske på olika sätt med både inbjudna gäster, livemusik, mat och dryck – och kanske både en och två överraskningar.

— Vi kommer inte avslöja så mycket om innehållet i firandet. Det ska ju bli en överraskning för Marcus när han kommer hem! Men vi kan lova dig som besökare en riktig fest för alla åldrar, säger Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare i Kumla kommun.

I samband med firandet kommer det även finnas möjlighet till en autograf av Marcus och bilder på honom och Indy 500-pokalen. Eventet äger rum söndag 6 november 2022 mellan klockan 15.00–18.00

 

FIKK - För att alla behövs