Länstrafiken höjer sina biljettpriser nästa år

Länstrafiken höjer sina biljettpriser i januari nästa år, detta kunde man skriva om på sin hemsida under torsdagen. Kostnadsläget i samhället är en orsak.

· Publicerad: 13 oktober 2022 · 17.42.
Arkivbild Länstrafiken – Fotograf: Pavel Koubek / Icon Photography

Under torsdagen kunde Länstrafiken meddela på sin hemsida att de kommer höja biljettpriserna nästa år. Det kunde Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län besluta om den 6 oktober förra veckan.

Höjningen av priserna kommer införas 9 januari nästa år. Orsaken till höjningen ska vara det ökade kostnadsläget i samhället med hög inflation och dyrare produktionskostnader.

Annons ▾

— Vi kommer att justera priserna med 4,5 procent. Det gäller både enkel- och periodbiljetter. Vi justerar oftast priserna en gång per år. Denna prisjustering gör vi bland annat mot bakgrund av det ökade kostnadsläget i samhället med hög inflation och dyrare produktionskostnader, skriver Länstrafiken.

Du hittar priset för de biljetter som har ett fast pris i deras pristabell här på Länstrafikens hemsida. De nya priserna är inte sökbara än i Länstrafiekns reseplanerare skriver de på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs