Örebro Kommun köper loss tre konstverk från Open Art

Örebro Kommun kunde under torsdagen presentera vilka konstverk de köper loss från Open Art, den här gången kommer de köpa loss tre stycken verk.

· Publicerad: 14 oktober 2022 · 16.04.
Foto: Sofie Isaksson

Örebro Kommun kunde under gårdagen presentera vilka konstverk man köper loss från Open Art. Detta brukar kommunen göra efter att konstverks biennalen genomförts, men denna gång köper de hela tre stycken konstverk.

— I år blir det inte mindre än tre konstverk som köps in som en del i det strategiska arbetet med stadsutveckling, där konsten bidrar till att stärka platsers identitet och attraktionskraften i kommunens utomhusmiljöer, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Kommunen köper loss Ichnotechno, Tresamhet och Musical Crosswalk

Urvalet har gjorts av Konstnärliga rådet, där de viktigaste aspekterna som har lyfts fram är konstnärlig kvalitet och relevans idag och över tid. En mångfald vad gäller konstnärliga uttryck eftersträvas i urvalet och hänsyn tas även till möjliga placeringar.

De tre verken man valt att köpa loss är följande, Ichnotechno, Tresamhet och Musical Crosswalk. Sidsel Bondes verk Ichnotechno inbjuder besökaren att kliva in i mönstret och vandrande repetera ett hjul i rörelse. Tresamhet kan användas som sittmöbler, men är också en metafor för det bagage som kan finnas i kärleksrelationer.

Det sista konstverket är Musical Crosswalk som blev uppmärksammat för sin simpla men kreativa utformning. Det är ett övergångställe som spelar musik. Men ljudkonstverket syftar till att förbättra säkerheten och uppmärksamheten för både synskadade och seende, med musik som synkroniseras med klicket i ljudboxarna. 

FIKK - För att alla behövs