Ny Örebroseger mot Skellefteå – vann med 6-3

Örebro Hockey kunde under tisdagen besegra Skellefteå AIK hemma i Berhn Arena, det här var andra segern för säsongen för Örebro mot Saik.

· Publicerad: 18 oktober 2022 · 23.37.

För ca två veckor sen vann Örebro Hockey hemma mot Skellefteå. Då fick matchen avgöras på straffar där Robert Leino avgjorde. Ikväll var det dags igen när Örebro på nytt vann hemma mot Skellefteå, den här gången med 6-3.

Stora hjältar blev Rodrigo Abols och Leo Carlsson som bägge stod för tre poäng var. Leo Carlsson hade show i tredje perioden då han låg bakom bägge målen som innebar att Örebro gick från 3-3 till 5-3 mot ett chockat Skellefteå.

Annons ▾

Skellefteå tappade ledningen två gånger

Två saker går att konstatera efter kvällens match mellan Örebro och Skellefteå. Örebro har ett riktigt bra försvar, framför allt i boxplay, och att Skellefteå har otroligt svårt att vinna i Behrn Arena. Trots att man långa stunder spelade ut hemmalaget och tog ledningen två gånger.

Filip Sandberg skulle ge gästerna ledningen sent i första perioden men nästan direkt efteråt svarade Rodrigo Abols i powerplay. I andra perioden gick Örebro upp på 2-1 genom Mathias Bromé men två snabba mål från Elias Salomonsson gav gästerna ledningen. Men Emil Larsson svarade på nytt när han tryckte in 3-3. Även gästernas Tom Kühnackl hade en puck i nät men målet dömdes bort.

I tredje perioden blev det en sekvens där bägge lagen spelade fyra mot fyra. Detta passade Leo Carlsson som kunde gräva fram pucken vid sargen och se till att Robert Leino tillslut satte fyran. Kort därefter serverade Carlsson backen Filip Berglund till 5-3, Berglund har tidigare spelat i Skellefteå. Mot slutet av matchen tog gästerna ut målvakten i powerplay och Jani Lajunen fastställde 6-3.  

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs