Jiloan Hamad lämnar ÖSK – kontraktet avslutat

Jiloan Hamad lämnar ÖSK, detta kunde klubben under torsdagen meddela på sin hemsida. De bägge parterna har valt att avsluta kontraktet.

· Publicerad: 17 november 2022 · 16.27.

På torsdagseftermiddagen kunde ÖSK Fotboll skriva på sin hemsida att de går skilda vägar med Jiloan Hamad. De bägge parterna har kommit överens om att avsluta det kontrakt mittfältaren hade med klubben.

— Efter ett och ett halvt år känner jag dock att det bästa för både mig och klubben är att gå skilda vägar. Det är ett beslut som känns tungt i mitt hjärta. Jag har alltid velat ÖSK:s bästa och det här är för det bästa, säger Jiloan Hamad på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Värvades för att rädda kvar ÖSK i Allsvenskan

Jiloan Hamad har haft en tung sejour i ÖSK, han värvades under sommaren 2021 för att hjälpa klubben säkra ett nytt allsvenskt kontrakt. Istället åkte ÖSK ur högsta serien. Hamad och klubben riktade då fokus på att ta sig tillbaka till allsvenskan, något man inte lyckades med.

Inför säsongen 2022 utsågs Jiloan Hamad till lagkapten i ÖSK och skulle på 26 matcher i Superettan noteras för 6 mål och 6 assist. Han var med om att säkrar ett nytt kontrakt i Superettan. Men nu väljer de bägge parterna att gå skilda vägar.

— Jag vill rikta ett varmt tack till en skicklig fotbollsspelare med stort ÖSK hjärta. Jiloan har varit en stark positiv kraft i omklädningsrummet och som lagkapten har han tagit ett stort ansvar för gruppen. Han har stått upp för laget och klubben under en tuff period, säger ÖSK:s huvudtränare Christian Järdler.

FIKK - För att alla behövs