Fyra unga män har anhållits efter upploppet i Sveaparken

Fyra unga män i 16-17 årsåldern har anhållits efter upploppet i Sveaparken, de är misstänkta för grovt blåljussabotage skriver polisen på sin hemsida.

· Publicerad: 23 november 2022 · 18.14.

Polisen kunde under onsdagen skriva på sin hemsida att fyra unga män har anhållits misstänkta för grovt blåljussabotage efter upploppet i Sveaparken i våras. Det innebär att totalt 36 personer numera har frihetsberövats till följd av upploppet i Örebro.

De fyra unga männen är i åldrarna 16 till 17 år och ska vara hemmahörande i Örebro Län. De är misstänkta för grovt blåljussabotage eftersom de genom våld och hot om våld störde polisen i sitt arbete.

Annons ▾

Rasmus Paludan skulle genomföra en demonstration

Det var under långfredagen som det uppstod konfrontation i Sveaparken mellan poliser och demonstranter. Detta i samband med att den danske högerpolitikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro.

Under det våldsamma upplopp som uppstod i samband med en planerad allmän sammankomst skadades flera poliser, polishundar samt att polisfordon sattes i brand. I det efterspel som följde har flera demonstranter dömts till fängelse för grovt blåljussabotage.

FIKK - För att alla behövs