Örebro Hockey tog viktig seger mot Malmö

Lördagen den 3 december tog Örebro Hockey emot bottenlaget Malmö hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 5-3 till Örebro som bröt en förlustsvit.

· Publicerad: 3 december 2022 · 20.15.

Fyra raka förluster var av en kross mot Växjö, Örebro behövde vinna och det gjorde man med klass när tabelljumbon Malmö kom på besök. Örebro vann med 5-3 efter bland annat två mål från Oliver Eklind.

Efter torsdagens 5-1 förlust mot Växjö behövde Örebro verkligen vinna igen. Laget hade tappat mark och trots en bra placering låg man inte långt ifrån kvalplats, detta då serien är mycket jämn. Gästande Malmö behövde också vinna då man ligger sist.

Örebro knäckte Malmö i första perioden

Det var inget snack om saken när domaren släppte pucken i Behrn Arena under lördagseftermiddagen. Örebro satte fart direkt och redan efter 2:33 kunde Kristian Näkyvä på kontring sätta 1-0. Linus Öberg kunde 17 sekunder senare sätta 2-0. Innan perioden var slut hade även Oliver Eklind gjort 3-0.

Oliver Eklind började andra perioden med att sätta 4-0, och även om det kändes avgjort redan under första som kändes Eklinds andra mål som spiken i kistan. Men Malmö lyckades få till två mål, Lance Bouma och Kim Rosdahl putsade till resultatet. Örebro tappade fokus när de började spela på sin lending och släppte in gästerna.

Frågan inför sista perioden var om Malmö kunde komma tillbaka men backen Philip Holm gjorde som sin kollega Näkyvä. Satte ett snyggt mål tidigt på en kontring, det betydde 5-2 och var den definitiva spiken i kistan.

Malmö försökte få till något framåt och trots att man har fart och bra spelare fungerade det inte för Skåneklubben. Tomas Schemitsch fick dessutom ett matchstraff som man fick döda i boxplay. Kim Rosdahl satte ett sent tröstmål men då var segern redan klar för Örebro.