Daniel Gustavsson avslutar fotbollskarriären

Daniel Gustavsson väljer att avsluta fotbollskarriären, detta skriver yttermittfältaren och ÖSK Fotboll på klubbens hemsida under torsdagen.

· Publicerad: 15 december 2022 · 17.30.

Han återvände till ÖSK inför året säsong, målet var att ta tillbaka klubben till Allsvenskan. Men idag kunde yttermittfältare Daniel Gustavsson meddela att han avslutar fotbollskarriären.

— De senaste året har motivationen inte varit densamma och glöden för fotbollen är inte där. Dessutom så har min kropp inte fungerat som jag vill att den ska göra för att kunna prestera på en nivå jag vill vara på. Jag har alltid sagt att när jag inte presterar på en bra nivå så ska jag inte hålla på längre, säger Daniel Gustavsson på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Daniel Gustavsson kom från AIK

Yttermittfältaren Daniel Gustavsson inledde sin seniora spelarkarriär i AIK under sommaren 2008. Fem år senare skulle Gustavsson för första gången representera ÖSK när han lånades in till klubben. Övergången gjordes sedan permanent och Gustavsson blev en framträdande spelare i ÖSK under tre och ett halvt år.

IF Elfsborg fick upp intresse och köpte loss Daniel som några år senare tog steget över till den norska ligan och Lillestrøm SK. Inför säsongen 2022 stod det klart att Gustavsson skulle göra comeback i ÖSK. Efter en motig säsong i Superettan väljer Daniel nu att avsluta sin karriär som 32-åring. Totalt blev det 128 matcher i den svartvita tröjan.

— Det känns såklart lite vemodigt att lämna ÖSK men jag tror att det är bäst för alla inblandade. Jag vill tacka lagkamrater, tränare och alla andra runt klubben för mina år i Örebro. Jag vill även rikta ett tack till supportrarna som alltid har stöttat mig. Jag hoppas självklart att ÖSK lyckas ta sig tillbaka till Allsvenskan igen och önskar ett stort lycka till, skriver Daniel Gustavsson.

FIKK - För att alla behövs