Två unga pojkar kastade smällare i bibliotek

Under gårdagskvällen kunde polisen ertappa två pojkar som kastade smällare utomhus i Karlskoga, de ska även kastat smällare i ett bibliotek.

· Publicerad: 30 december 2022 · 10.36.
Polis i Örebro

Det var vid klockan 18:49 på torsdagskvällen som polisen ertappade två pojkar i 12-årsåldern när de kastade smällare utomhus. Tidigare på kvällen ska de bägge pojkarna kastat smällare i ett bibliotek.

Polisen har under veckan rapporterat att det förekommit flera samtal om ungdomar som skjuter raketer och kastat smällare. Igår kväll ska två pojkar kastat in smällaren i ett bibliotek i centrala Karlskoga, skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Orsakade brännskador på en golvmatta

De två pojkar som polisen under gårdagen kunde stoppa hade orsakat brännskador på en golvmatta i biblioteket. Patrullen som skickades ut ska ha skrivit en anmälan gällande skadegörelse.

Polisen kunde ertappa de bägge pojkarna när de kastade smällande fyrverkerier utomhus. De försökte springa från platsen med blev ifattsprungna av polispatrullen. När de stoppades hade de fler smällare på sig som beslagtogs av patrullen.

— Pojkarna skjutsades hem till sina föräldrar vilka informerades om vad som hänt. Även socialtjänsten kommer att underrättas om misstankarna mot pojkarna, skriver polisen.

FIKK - För att alla behövs