Abols gjorde hattrick när Örebro slog HV71

Rodrigo Abols sköt tre mål när Örebro slog HV71 hemma i Behrn Arena, matchen slutade 5-2 till hemmalaget som tog tre nya poäng.

· Publicerad: 22 januari 2023 · 12.02.

Lördagen den 21 januari tog Örebro Hockey emot bottenlaget HV71 hemma i Behrn Arena. Det blev en förväntad seger för hemmalaget som kunde vinna med 5-2. Lagkapten Rodrigo Abols gjorde ett hattrick och fortsätter att visa bra form.

Örebro tog ledningen redan efter fem minuters spel i första perioden när Abols satte kvällens första. Han skulle innan periodpausen göra ett till mål. I början av andra perioden satte William Wikman 3-0 och matchen kändes avgjord. Även om HV71 lyckades få liv i matchen genom mål från Mikkel Bödker och André Petersson.

Annons ▾

I slutet av tredje perioden kunde Abols fullända sitt hattrick när han satte 4-2 i tom kasse, även Mathias Bromé gjorde mål när HV71 försökte forcera in en reducering. I slutändan var det ingen svår seger för Örebro och Rodrigo Abols fortsätter att spela på topp, detta efter att han meddelat att han lämnar efter säsongen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs