Misshandel och mordförsök – så var natten i Örebro Län

Skadegörelse, misshandel och mordförsök, det blev en händelserik fredagskväll och natt i Örebro Län rapporterar polisen på sin hemsida.

· Publicerad: 4 februari 2023 · 09.49.
Polis i Örebro

Det blev en händelserik fredagskväll och natt i Örebro Län rapporterar polisen på sin hemsida. Tre fall sticker ut, där alla involverar olika former av misshandel, en man är gripen misstänkt för mordförsök.

Utöver detta har polisen också kontrollerat 21 personer eller fordon, hanterat fyra trafikbrott och en viltolycka utan personskador. Skriver man på sin hemsida.

Annons ▾

Man misstänkt för skadegörelse och misshandel

En man i 20-årsåldern är misstänkt för skadegörelse genom att han har slagit sönder fönsterrutor, sparkat på bilar med mera i Rinkaby. Han är också misstänkt för ringa misshandel mot en ung kvinna.

När polisen kommer till platsen är mannen aggressiv och han blir också misstänkt för våldsamt motstånd i samband med att han blir gripen av polisen. Ingen person behövde uppsöka akutsjukvård. Larmet inkom 22:26 på fredagskvällen

Mordförsök i Karlskoga

En man i 35-årsåldern är misstänkt för brott mot två män i 30-årsåldern, larmet ska inkommit vid 22:31 på fredagen. Den misstänkte har misshandlat de utsatta med någon form av tillhygge i en bostad. En av de utsatta männen åkte med ambulans till sjukhus för vård men ingen av de utsatta hade livshotande skador.

— Den misstänkte mannen är gripen och man kommer att hålla förhör med honom innan en åklagare beslutar om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte, skriver polisen.

Man misshandlade kvinna på hotell

En man i 25-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en kvinna i 20-årsåldern. Brottet har skett på ett hotell i Örebro och larmet inkom vid klockan 00:04. De båda känner varandra men det är oklart vilken relation de har till varandra.

Mannen är gripen och polisen kommer att hålla förhör med honom. Han är dessutom misstänkt för stöld efter att han har stulit värdesaker från kvinnan. Det finns ingen information om att kvinnan ska ha behövt uppsöka akutsjukvård.

FIKK - För att alla behövs