Lena Rådström Baastad ny landshövding för Örebro län

Lena Rådström Baastad ny landshövding för Örebro län, detta blev officiellt under måndagen. Det är regeringen som tillsätter en landshövding.

· Publicerad: 6 februari 2023 · 17.28.
Lena Rådström Baastad under ett Första maj-tal 2019, foto: Martin Avedal.

Det var under måndagen som Lena Rådström Baastad presenterades som Örebro Läns nya landshövding. Hon har tidigare varit kommunalråd i Örebro kommun samt Socialdemokraternas partisekreterare.

— Det är med glädje vi i Örebro kommun välkomnar Lena Rådström Baastad som ny landshövding för Örebro län. Det är roligt att det denna gång är en länsbo med god kunskap om länet och behoven som finns som tar över som landshövding, säger John Johansson i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Landshövdingen tillsätts av regeringen

Att vara landshövding är att vara regeringens främste ställföreträdare i länet. Att vara landshövding för Örebro län innebär därför att både representera länet gentemot övriga landet, och att representera regeringen gentemot vårt län.

— Vi vet att Lena, med den erfarenhet hon har med sig, både från länet och från rikspolitiken, kommer att axla detta uppdrag på ett föredömligt sätt. Vi ser fram emot att få möjlighet att föra dialog med den nya landshövdingen om vilka behov Örebro kommun har och var vi ser möjligheter till utökat samarbete, avslutar John Johansson.

 

FIKK - För att alla behövs