Niklas Eriksson ny sportchef i Örebro Hockey

Örebro Hockey kan idag meddela att Niklas Eriksson tillträder som ny Sportchef i klubben efter säsongen. Detta skriver man på sin hemsida.

· Publicerad: 10 mars 2023 · 10.21.

Örebro Hockey kunde under fredagen meddela att den nuvarande huvudtränaren Niklas Eriksson kommer tillträda som sportchef i klubben efter säsongen. Detta skriver klubben på sin hemsida.

— Vi har under en tid fört en dialog kring Sportchefsrollen och det känns väldigt bra att vi nu är mål. Niklas kan föreningen utan och innan, han har varit här under en längre tid och med sin sportsliga erfarenhet kommer ha bli en stor tillgång i rollen som Sportchef, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Annons ▾

Niklas Eriksson gör sista säsongen som huvudtränare i klubben

Niklas Eriksson tog över ansvaret som huvudtränare i Örebro Hockey under säsongen 2018/19. Och där har han gjort ett bra jobb och tagit klubben till slutspel flera säsonger på rad. Därför var det också många som höjde på ögonbrynen när Eriksson inte fick förlängt på posten.

— Många kanske undrar och tycker det konstigt att Niklas inte fick förlängt som huvudtränare men nu blir ny Sportchef.  Vi som klubb tog ett beslut att vi ville gå en annan väg och ha en annan profil på vår näste huvudtränare. Med det sagt har vi alltid gillat Niklas och det han står för. När vi startade diskussionerna kring Sportchefsjobbet med Niklas klickade det direkt och som jag nämnde tidigare kommer han vara en stor tillgång i sin nya roll, säger Bengtzén.

Niklas Eriksson kommer alltså inför nästa säsong tillträda som Sportchef efter att han varit lagets huvudtränare. Något som också kommer vara en ny utmaning för Eriksson.

— För min del blir det så klart en omställning, men samtidigt är något som jag känner mig mogen för och det blir en spännande utmaning. Jag kommer fortsätta arbeta nära laget men nu får jag det övergripande ansvaret, vilket gör att det blir ett annat fokus och nya arbetsuppgifter. Det finns en stor potential i klubben och jag vill vara med och bidra till att vi tillsammans tar nästa steg, säger Niklas. 

FIKK - För att alla behövs