Polisen varnar – antalet fyrhjulingsstölder ökar

De senaste veckorna har polisen sett en ökning av antalet fyrhjulingsstölder i region Bergslagen, främst i Dalarna och Värmland.

· Publicerad: 15 maj 2023 · 12.13.
Arkivbild

Polismyndigheten gick under måndagen ut med en varning på sin hemsida. Detta då antalet stölder av fyrhjulingar har ökat i region Bergslagen där Örebro Län ingår.

— De senaste veckorna har vi sett en ökning av antalet fyrhjulingsstölder i region Bergslagen, främst i Dalarna och Värmland. Det finns flera saker du kan göra för att förebygga stölder, skriver polisen.

Annons ▾

Råd för att minska risken för stölder

  • Parkera fyrhjulingen i ett garage eller på en väl upplyst plats. Garage och plats får gärna vara larmat, helst med kamera.
  • Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren eller i jackfickan.
  • Använd gärna förstärkt skydd med spårmöjlighet i realtid, till exempel en GPS-puck.
  • Stöldskyddsmärk fyrhjulingen med till exempel MärkDNA 
  • Begär reklamspärr på ditt fordon via Transportstyrelsen. På det sättet kan inte organiserade ligor få information om vilka fordon som finns registrerade på din adress.

Tänk också på att se över kraven på din försäkring så du inte får avdrag på ersättningen om din fyrhjuling blir stulen. Många försäkringsbolag ställer krav på att en fyrhjuling ska vara fastkedjad även i ett låst garage och att lås och kätting ska vara av godkänd klassning.

Tipsa polisen 

Polisen är intresserade av tips och iakttagelser. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer. Tips kan lämnas via 114 14 eller på polisen.se. Ring 112 vid pågående brott.  

FIKK - För att alla behövs