KIF Örebro värvar backen Hannah Davison

KIF Örebro värvar backen Hannah Davison från skotska Rangers F.C. Detta kunde klubben skriva om på sin hemsida under fredagen.

· Publicerad: 21 juli 2023 · 15.35.

Förra veckan kom beskedet att KIF Örebro sålt försvararen Michaela Kovacs till Norge. Idag kunde klubben presentera hennes ersättare, det är också en amerikanska som heter Hannah Davison. Hon kommer spel i skotska Rangers F.C.

— Tanken är att Hannah ska ersätta Mouse. Det är stora skor att fylla men samtidigt är vi övertygade om att hon kommer att klara av det. Hannah är en väldigt skicklig spelare med erfarenhet från damallsvenskan och spel utomlands. Hon är redo att kliva in direkt och prestera och det är precis vad vi har letat efter, säger Jonas Nilsson, sportchef i KIF Örebro.

Annons ▾

Hannah Davison har tidigare spelat i AIK

Hannah Davison har tidigare spelat i Sverige och den nuvarande elitettanklubben AIK. Men hon kommer närmast från Rangers F.C. i skotska högsta ligan. Avtalet med KIF Örebro är på 1,5 år vilket betyderatt hon kommer spela även nästa säsong.

— Jag är riktigt pepp på att komma tillbaka till damallsvenskan och att få komma till en klubb som har en riktigt bra struktur och höga ambitioner. Motivationen är hög och jag ser fram emot att få kliva ut på planen med mina lagkamrater och ta så många poäng som möjligt av matcherna som återstår, säger Hannah Davison på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs