Regeringen ökar anslaget till Polisen och Säpo

Regeringen ökar anslaget till Polismyndigheten med totalt 3,7 miljarder kronor medan anslaget till Säpo ökar med totalt ytterligare 180 miljoner.

· Publicerad: 15 september 2023 · 17.28.
Polisen - Sommar
Arkivbild – Örebro Tribune

Regeringen har nyligen informerat om att de kommer öka anslaget till Polisen och Säpo. Under gårdagen kommenterade Polisförbundet beslutet och välkomnar det då man anser att mer resurser behövs.

— Förstärkningen är mycket välkommen. Polisen behöver mer resurser, samhället sviktar under pågående brottsvåg och terrorhot, en situation som pågått en längre tid och våra medlemmar arbetar under mycket stor press, säger Katharina von Sydow, ordförande i Polisförbundet.

Annons ▾

Så mycket mer pengar får Polisen och Säpo

Regeringen ökar anslaget till Polismyndigheten med totalt 3,7 miljarder kronor 2024 jämfört med 2023. Anslaget till Säpo ökar med totalt ytterligare 180 miljoner kronor 2024 jämfört med i år.

— Sverige behöver en stark, sammanhållen rättskedja där våra medlemmar som arbetar i Polismyndigheten och Säkerhetspolisen får goda förutsättningar att bidra och öka tryggheten i Sverige, säger Katharina von Sydow.

Sverige behöver fler poliser både på Polismyndigheten och Säpo, och den tillväxten måste ske på ett ansvarsfullt sätt, vilket är en satsning som kräver resurser.

FIKK - För att alla behövs