Föreläsningen Tobaksbarn besöker Örebro och Askersund

Under vecka 39 kommer A Non Smoking Generations föreläsningsturné Tobaksbarn besöka Örebro och Askersund, detta skriver man i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 25 september 2023 · 11.40.
Arkivbild

Under vecka 39 kommer A Non Smoking Generations föreläsningsturné Tobaksbarn till Örebro och Askersund. Detta för att sprida kunskap om tobaksindustrins globala konsekvenser såsom barnarbete och negativ miljöpåverkan, skriver den ideella organisationen i ett pressmeddelande.

— Sedan 2013 har A Non Smoking Generation framgångsrikt spridit kunskap och inspirerat unga att förbli tobaksfria genom sin nationella föreläsningsturné i projektet Tobaksbarn, skriver A Non Smoking Generation.

Annons ▾

Tisdag den 26 september kommer turnén till Askersund och onsdag den 27 september fortsätter den till Örebro. 

Detta handlar föreläsningen Tobaksbarn om

Tobaksbarn är ett projekt som uppmärksammar de förödande konsekvenserna av tobak. Inte bara för den enskilda individen utan även för planeten. Sedan projektets start 2013 har A Non Smoking Generation nått ut till hundratusentals högstadie- och gymnasieelever med föreläsningarna 50 kr och barnarbete på köpet (2013-2019) och Barnarbete i ny förpackning (2020-2023).

Under en föreläsning får eleverna ta del av fakta som visar hur tobaksindustrin kränker mänskliga rättigheter, förstör miljön och motverkar FN:s samtliga globala mål för en hållbar utveckling. I utvärderingen av 2022 års turné svarade 93 procent av tillfrågade elever att föreläsningen innehåller argument för att avstå från tobak.  

— Det kan vara svårt att nå fram till ungdomar med hälsoargument, men genom att visa hur tobak, även vitt snus och e-cigaretter, framställs med barnarbete och enorma konsekvenser för miljö, klimat och mänskliga rättigheter kan vi motivera unga att våga säga nej till tobak, säger Helen Stjerna generalsekreterare A Non Smoking Generation.  

 

FIKK - För att alla behövs