Nya kontor på Norr när Örebroporten satsar

Örebroporten satsar på Norr när de presenterar Kexen Östra, när kontorsbyggnaden är klar flyttar Skatteverket in våren 2026.

· Publicerad: 13 oktober 2023 · 13.26.
Bild: Örebroporten

Örebroporten kunde under fredagen presentera deras nya vision på Norr i Örebro. Kvarteret Kexen som ligger intill Norrbackavägen står i fokus, redan har SCB flyttat in i nyrenoverade Kexen Västra. Nu planeras även nästa steg.

— Genom att totalrenovera Kexen Östra stärker vi området mellan resecentrum och Svampen med ett modernt kontor. Och framför allt driver vi nu detaljplanearbete för att skapa ytterligare tre exploateringsmöjligheter inom fastigheterna Kexfabriken 1, 2 och 3, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

Annons ▾

Örebroporten meddelar också att ny hyresgäst för Kexen Östra redan är klart. Det blir Skatteverket som flyttar in våren 2026. Även Kexen Västra är fullt uthyrt, SCB har redan flyttat in och i januari 2025 kommer Flex Applications att flytta in på det översta våningsplanet.

— Fastigheten är ursprungligen från 1955, som ett led i vårt hållbarhetsarbete väljer vi här att återanvända befintlig betongstomme för att minska byggnadens klimatavtryck. Då sparar vi ca 25 % av investeringen jämfört med att bygga ett nytt kontor, säger Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten.

FIKK - För att alla behövs