Stor polisinsats i Kumla – yngling bar på Soft air gun

Flera polispatruller larmades till Kumla under onsdagen då vittnen ska ha sett en yngling bära runt på ett vapenliknade föremål.

· Publicerad: 18 oktober 2023 · 22.17.
Arkivbild

Det var vid klockan 16:08 på onsdagen som polisen larmades till centrala Kumla. Detta efter att vittnen observerat att en yngling i sällskap av två ungdomar burit runt på ett vapenliknande föremål.

Enligt uppgifter skall polisen sett allvarligt på detta och beordrat flera enheter till Kumla. Några av dessa fick omprioritera sina tillfälliga ärenden och beges sig till Kumla då det misstänkta grova vapenbrottet sågs som högre prioritet.

Annons ▾

Ska handla om en Soft air gun

Vittnet som kontaktade polisen har gett ett signalement på tre män, var av en av dem tagit upp det vapenliknande föremålet ur en medhavd väska. Vittnet upplever även ha hört hur hotelser har uttalas.

Polispatrullen genomförde personkontroll på en liten grupp ungdomar som stämmer in på det uppgivna signalementet. Ett vapenliknande föremål anträffas tillsammans med ett par handskar, föremålet är mycket välliknande ett autentiskt vapen. Under kontrollen visar det sig att föremålet är en Soft air gun.

Polispatrullen upprättar en anmälan gällande brott mot vapenlagen och tar vapnet i beslag. En anmälan till socialtjänsten skrivs även då en av ynglingarna var under 18 år. Den misstänkte är en man under 20 år.

FIKK - För att alla behövs