Ny storseger för Örebro – slog Linköping med 5-2

Lördagen den 21 oktober tog Örebro Hockey emot Linköping i Behrn Arena. Matchen slutade 5-2 till Örebro efter bland annat två mål från Robert Leino.

· Publicerad: 21 oktober 2023 · 20.07.

Örebro Hockey följde under lördagen upp torsdagens storseger mot HV71 med en ny när Linköping kom på besök. Ikväll blev det 5-2 efter att Örebro, precis som i förra matchen gjort fyra mål under tredje perioden. Robert Leino klev fram och gjorde två av målen. Kvällens match spelade man även i rosa för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer.

Örebro visar en grym styrka, samt ett bra uppoffrande försvarsspel, och man ska även inte glömma målvaktspelet. Precis som många gånger förut under säsongen är inte Örebro det bästa laget på isen. Linköping spelar stundtals ut hemmalaget, även om man får hjälp av två fem mot tre spel, men Örebro är svåra att göra mål på.

I kvällens match hade dock Örebro hjälp från Linköpings-keepern Marcus Högberg som vid två tillfällen fumlar in pucken. Robert Leinos första mål i första perioden samt Ludvig Larssons 3-2 mål i tredje perioden, de puckarna borde han tagit. Jonathan Lekkerimäki stod för ett fint mål som betydde 2-1, Linköping skulle två gånger kvittera matchen, genom Taylor Leier. Örebro gjorde även två mål i tom kasse genom först Lenio och sedan William Wikman.