Bygget av Kumlaby skatepark är nu igång

Skateparken kommer att inkludera flera ramper och ett underlag av betongmark, anpassat för just skateboardåkning, skriver Kumla Kommun.

· Publicerad: 30 oktober 2023 · 15.47.
Illustration: Lektus

Arbetet med Kumlaby skatepark har äntligen tagit fart, och här skapas en modern och välkomnande miljö som är utformad för skateboardåkare i alla åldrar och på olika nivåer, skriver Kumla Kommun i ett pressmeddelande.

— Sedan en lång tid tillbaka har ytan på sportfältet i Kumlaby varit en omtyckt samlingsplats för skateboardintresserade, där de själva har skapat enklare hinder. Tyvärr har den åldrande och slitna asfalten inte varit optimal för skateboardåkning. Nu gör vi en betydande satsning och bygger en helt ny skatepark, som vi hoppas kommer att locka skateboardåkare på alla nivåer, säger Ulrika Johansson, landskapsingenjör i Kumla kommun.

Annons ▾

Utvecklad av skateboardåkare, för skateboardåkare

Genom en nära dialog med föreningen Örebro Skateboard har Kumla kommun utformat en vision för området, där den nya skateparken upptar ungefär en tredjedel av den tidigare asfaltsytan. Fokuset har varit att utforma en plats som passar alla, och som är anpassad efter önskemålen från våra lokala skateboardintresserade.

— Skateparken kommer att inkludera flera ramper och ett underlag av betongmark, anpassat för just skateboardåkning. Det blir en plats där åkarna kan utveckla sina färdigheter och uppleva spännande åkning på en säker och välutformad yta, fortsätter Ulrika.

Pumptrack-bana redan på plats

Den del av asfaltsytan som inte omfattas av skateparken kommer att användas på olika sätt.

— Bland annat så har vi flyttat den populära pumptrack-banan från ”Sommar i Kumla” och som blev ett uppskattat tillskott på en gång. Tyvärr är den temporärt otillgänglig eftersom området nu är avspärrat då byggarbeten pågår, men vi ser fram emot att öppna den igen till våren, säger Ulrika.

En ny skateboardscen i vår stad

Kumlaby skatepark representerar en ny era för skateboardåkare i Kumla och som man hoppas kommer att bidra till en aktiv och engagerad skateboardscen i staden.

— Vi ser fram emot att välkomna alla skatare, oavsett ålder, till denna spännande anläggning, som är planerad att stå redo för användning till försommaren 2024, skriver Kumla Kommun

FIKK - För att alla behövs