En gripen efter de misstänkta mordbränderna i Örebro

En person är frihetsberövad som misstänkt för bland annat mordbrand skriver polisen på sin hemsida under söndagseftermiddagen.

· Publicerad: 12 november 2023 · 15.23.

Polisen skriver på sin hemsida under söndagseftermiddagen att de gripit en man i 40-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för en rad mordbränder som ägde rum runt om i centrala Örebro natten till lördagen.

— Under utredningsarbetet, bland annat med hjälp av övervakningskameror, kunde polisen identifiera en man som misstänkt för brott och en åklagare beslutade under lördagskvällen att han skulle bli anhållen i sin frånvaro, skriver polisen.

Annons ▾

Den misstänkte kunde gripas i närheten av polishuset

Polisen har under lördagskvällen och natten mot söndagen letat efter mannen. Tidigt på söndagsmorgonen hittades denne i närheten av polishuset. Mannen, som är i 40-årsåldern, blev gripen av en patrull och en åklagare beslutade att han skulle vara fortsatt anhållen.

Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand på Gamla gatan och han är dessutom misstänkt för skadegörelse genom brand på de båda soptunnorna. Utredningen fortsätter för att kunna knyta mannen även till mordbranden som var på Kyrkogatan.

Polisens kriminaltekniker har under dagen genomfört brottsplatsundersökning på Gamla gatan och de fortsätter, under eftermiddagen, med undersökning på Kyrkogatan.

FIKK - För att alla behövs