Nya tidtabell hos Mälartåg ger Örebroarna fler avgångar

En ny kvällsavgång på vardagar i riktning från Örebro mot Eskilstuna börjar köras, skriver Mälartåg i ett pressmeddelande under måndagen.

· Publicerad: 13 november 2023 · 13.32.
Foto: Matthias Pfeil

I tidtabellen från och med den 10 december för Mälartåg planeras det för fler avgångar på samtliga fem linjer. En ny kvällsavgång på vardagar i riktning från Örebro mot Eskilstuna börjar köras. 

Biljetter fram till den 8 april 2024 har släppts till försäljning. Den planerade ökningen av trafiken är möjlig genom att många nyutbildade lokförare är klara att börja köra Mälartåg de kommande månaderna.

Annons ▾

Resandet ökar hos Mälartåg

I likhet med övriga Europa byter Sveriges kollektivtrafik tidtabeller i mitten av december, så även Mälartåg. Den nya tidtabellen gäller från och med den 10 december 2023. Biljetter har funnits till försäljning sedan den 18 oktober.  

— Det totala resandet med Mälartåg ökar och vi har över 10 miljoner påstigande resenärer hittills i år, till och med oktober. Det är därför ett viktigt och efterlängtat steg att antalet avgångar med Mälartåg planeras att utökas i tidtabellen för 2024”, säger Hanna Bergström, chef för trafik och infrastruktur på Mälardalstrafik. 

Utökningen av trafiken är möjlig till följd av att många nya lokförare, som utbildats i MTR:s egen regi samt i samarbete med Yrkeshögskolan utexamineras månaderna före och efter årsskiftet. 

— Det sker en kraftsamling inom järnvägsbranschen för att komma till rätta med kompetensbristen. I år har vi inom MTR hittills utexaminerat 57 nya lokförare till Mälartåg och ytterligare 23 blir klara under november till februari 2024 för att förstärka Mälartågs trafik”, säger Mats Åstrand, Chief Operating Officer på MTRMälartåg. 

Några nyheter i T24: 

  • Det blir fler avgångar på Mälartågs samtliga fem regionaltågslinjer, i olika omfattning. 

  • Örebro-Arboga: Avgångar varje timme i rusningstid på vardagar som tidigare. En ny kvällsavgång på vardagar i riktning från Örebro mot Eskilstuna börjar köras. Första morgonavgången från Örebro till Eskilstuna som varit ersatt med buss kommer inte att köras då få rest med bussen.

För mer information om tidtabellen för 2024 och respektive linje läs mer på mälartåg.se. Resenärer kan söka och köpa resor i Mälartågs app samt på mälartåg.se. 

FIKK - För att alla behövs