På torsdag är det dags för Yrkesmässan igen

Örebro Kommun skriver i ett pressmeddelande att torsdag 16 november slår Conventum Arena upp portarna för Yrkesmässan igen.

· Publicerad: 13 november 2023 · 13.19.

Torsdag 16 november slår Conventum Arena upp portarna för Yrkesmässan igen. Här får besökarna en möjlighet att prata med en yrkesutövare direkt på plats, skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande.

— Du kanske undrar vilka yrken som finns på arbetsmarknaden idag? Eller hur det är att arbeta som kriminalvårdare? På Yrkesmässan får du svaret, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Ett flertal branschorganisationer finns på plats på Yrkesmässan

På Yrkesmässan finns möjligheten att träffa branschorganisationer och företag för att få veta hur det är att arbeta inom ett specifikt yrke eller att bara bli inspirerad inför ett kommande yrkesval.

På mässan finns representanter från transport- och logistikbranschen, vård och omsorg, teknikföretag och många fler. Det kommer att bjuda på aktiviteter under dagen, bland annat kommer det att tävlas i kockdueller kl. 11 och 15. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur du ska gå till väga om du vill utbilda dig till ett specifikt yrke.

— Tanken med Yrkesmässan är att ge ungdomar och vuxna ökad kunskap om yrken som har stora jobbmöjligheter i framtiden och att ge branscherna chans att presentera olika yrkeskategorier. Här får branscherna själva bestämma vad som ska visas upp, säger Thomas Strömberg, projektledare för Yrkesmässan.

Mässan hålls på Conventum Arena den 16 november och är öppen för grundskolor kl. 9–14 och för allmänheten kl. 14–17. Fri entré.

FIKK - För att alla behövs