Länstrafikens nya tidtabeller börjar gälla i december

Den 10 december börjar nya tider för buss- och tågtrafik att gälla i Örebro län, skriver Länstrafiken i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 15 november 2023 · 09.04.
Arkivbild: Martin Avedal

Den 10 december börjar nya tider för buss- och tågtrafik att gälla i Örebro län. Från och med idag onsdag 15 november är de nya tiderna är sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats skriver man i ett pressmeddelande.

Den planerade öppningen av Rudbecksgatan och Våghustorget i december innebär att all stads-och regiontrafik återgår till ordinarie körvägar. Det innebär att de tillfälliga hållplatserna på Kungsplan och Trädgårdsgatan tas bort. De hållplatser som öppnar igen för på- och avstigning längs med sträckan är: Eyra idrottsområde (nytt namn, hette tidigare Behrn Arena), Våghustorget, Olof Palmes torg, Drottninggatan och Kulturkvarterets läge för regiontrafik, läge C.

Annons ▾

Förändringar i busslinjerna

Ytterligare en nyhet i  Örebros stadstrafik är att linje 1 får en ny linjesträckning i Mosås. Detta sedan Örebro kommun byggt en ny väg och en ny vändplan för bussen på Viktor Dahléns väg. För att motsvara efterfrågan på turer från Mariebergs köpcentrum in till Örebro, införs även fler helgturer på linje 1. De extrainsatta turerna lördag och söndag eftermiddag avgår från Marieberg (hållplats Kundvägen) in till Örebro resecentrum.

I norra delen av länet byter stadslinje 31 i Lindesberg riktning för att skapa resmöjligheter mellan bostadsområdet Hagaberg och området som kallas Masugnen i de södra delarna av tätorten. Ytterligare en förbättring i nordväst är att hållplatserna längs med den nya gång- och cykelvägen mellan Grythyttan och Hällefors tillgänglighetsanpassats och försetts med cykelställ.

Från och med december utökas även Linje 840 Kumla-Sköllersta-Odensbacken med fler turer. Det innebär att det är möjligt att arbetspendla med kollektivtrafiken till den utbyggda verksamheten vid Atrias fabrik i Sköllersta. Avgångstiderna är planerade för att passa verksamhetens skift för de som bor åt Kumlahållet.

Från den 10 december gäller även nya tidtabeller för tåg. Det gäller Västtrafik, Tåg i Bergslagen och SJ Regional som vi har samarbete med och där våra biljetter gäller. Även dessa visas i Länstrafikens reseplanerare från och med idag, onsdag den 15 november.

FIKK - För att alla behövs