Polisen ber om hjälp – identifiera personer från Sveaparken

Polisen har lagt ut bilder på 51 personer de nu ber allmänheten om hjälp att identifiera. Alla har varit närvarande under upploppet i Sveaparken.

· Publicerad: 20 november 2023 · 16.50.

Polisen skriver på sin hemsida under måndagen att de ber om hjälp att identifiera 51 personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Detta i samband med det upplopp som uppstod i Sveaparken påsken 2022.

— Nu behöver vi allmänhetens hjälp med att identifiera ett femtiotal personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, berättar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten.

Annons ▾

Polisen har lagt ut bilder på 51 personer de nu ber allmänheten om hjälp att identifiera. Bilder på de misstänkta kan du hitta på den här länken.

En långdragen utredning med gott om lärdomar

Utredningen är omfattande och det finns över 700 timmars film att gå igenom men också ett hundratals individer som var på platsen den där aprildagen som behöver identifieras. Man kan säga att bild- och filmmaterialet helt och hållet lagt grunden för utredningsarbetet.

— Det hade varit omöjligt att identifiera så många människor i efterhand. Men med bilder och filmer som grund har vi kunnat identifiera individer och koppla ihop dem med deras handlingar för att sen bedöma vilka som begår brott, förklarar Henrik.

Det långsiktiga arbetet i utredningen har skapat förutsättningar för att finslipa arbetssätt och processen internt, så det i sig gör det nu lägligt att gå ut med bilder på de här individerna som inte gått att identifiera på egen hand inom polisen.

— Det här är onekligen ett arbete som engagerat, både internt hos oss men också bland medborgare, det som skedde den där dagen i Sveaparken var inte bara ett angrepp mot polis utan även mot vår demokrati. Utifrån det perspektivet så hoppas och tror jag att vi är många som hjälper till och identifierar de som finns på bild så att vi kan utreda och lagföra de som begått brott, avslutar Henrik

FIKK - För att alla behövs