SMHI går ut med gul varning i Örebro län

SMHI gick under onsdagen ut med gul varning i Örebro län, detta då det förväntas snöfall som kan vara ymnigt och medföra problem i trafiken under torsdagen.

· Publicerad: 27 december 2023 · 16.53.
Arkivbild

SMHI gick under onsdagen ut med gul varning på flera platser runt om i Sverige, framför allt i Örebro län. Under torsdag morgon -och förmiddag förväntas snöfall som kan vara ymnigt och medföra problem i trafiken, skriver man på sin hemsida.

— Torsdag morgon rör sig ett snöfallsområde in från sydväst. Snöfallet kan bli ymnigt och väntas ge 5-10 cm. Snöfallet mattas av fram på dagen och övergår under eftermiddagen i regn som kan frysa på kalla vägbanor skriver SMHI.

Annons ▾

Örebro kommun skriver också att de ligger beredskap inför veckans snö, regn och halka. Detta då det under torsdag och fredag väntas både snö och regn över Örebro, och det kan innebära att det blir halt.

— Vi följer utvecklingen och står i beredskap att hantera både snön och halkan, men vill också uppmana alla att ta det försiktigt, skriver Örebro kommun på sin hemsida.

Hur kan det påverka oss?

  • Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.
  • Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

FIKK - För att alla behövs