Målvakten Tove Enblom klar för norska Vålerenga

Målvakten Tove Enblom lämnar KIF Örebro, detta kunde klubben meddela under fredagen. Man har sålt henne till norska Vålerenga.

· Publicerad: 5 januari 2024 · 11.52.

I onsdags kunde KIF Örebro meddela att de sålt mittfältaren Elsa Pelgander till italienska Juventus. Idag blev det klart att de även säljer landslagsmålvakten Tove Enblom till norska Vålerenga.

— Vi hade faktiskt räknat med att Tove skulle lämna efter 2023, så detta är något vi planerat för sedan den sista matchen mot Vittsjö. Hon förtjänar chansen att testa vingarna utomlands, hon närmar sig 30 år så det är helt rätt läge att göra denna övergång för henne och fortsätta sin utveckling, säger manager Rickard Johansson.

Annons ▾

Tove Enblom kom till KIF Örebro inför säsongen 2021 då hon anslöt från Umeå IK. I KIF Örebro har hennes utveckling gått spikrakt uppåt. Hon spelade till sig förstamålvaktspositionen och axlat kaptensbindeln under sin tid i klubben. Dessutom blev hon uttagen i det svenska A-landslaget och var med om att ta VM-brons i sommarens VM i Australien/Nya Zeeland.

— Jag har trivts otroligt bra under mina tre säsonger i KIF Örebro. Tack vare alla individer som jobbar i och runt klubben så har KIF känts som en andra familj. Jag skulle vilja tacka alla tränare och spelare som jag har delat min tid med och som bidragit till min utveckling dessa år, säger Tove Enblom.

FIKK - För att alla behövs