Ny tung förlust för Örebro – Färjestad vände och vann

Örebro förlorade på nytt när Färjestad kom på besök under lördagen, gästerna vände underläge två gånger och vann tillslut med 6-3.

· Publicerad: 6 januari 2024 · 23.27.

I torsdags stod Örebro för en av de sämsta insatserna på länge hemma i Behrn Arena. Man förlorade tungt mot bottenlaget HV71. När topplaget Färjestad på kom besök under lördagen spelade Örebro bättre men förlorade tillslut med 6-3.

Att Örebro blev förnedrade av HV71 var svårt att tro under första perioden, laget gick ut med ett högt tempo. Även om Färjestad var med på skridskorna var det Örebro som tog ledningen. Två snabba mål från Ludvig Larsson i powerplay och sen ett mål från Oliver Eklind gav hemmalaget en drömöppning.

Färjestad tog en time-out och därefter kom upphämtningen, man reducerade innan periodpausen och i början av andra kunde David Tomasek skicka in kvitteringen. Men Örebro svarade på nytt i powerplay genom Hannes Björninen men innan perioden var slut hade Tomasek på nytt kvitterat.

Tredje perioden var jämn och bägge lagen bytte chanser, men när Ludvig Larsson helt passade fel i egen zon fick Patrik Lundh fritt fram och sköt in 4-3 till gästerna. Därefter kom raset, Örebro lyckades aldrig återhämta sig och släppte in två mål till. Färjestad vänder alltså genom att göra fyra raka mål.