Händelserik natt i Örebro – många ärenden för polisen

Drograttfylleri, sexuellt ofredande och misshandel, det var en händelserik natt för polisen i Örebro, flera ärende rapporterades in till polisen.

· Publicerad: 14 januari 2024 · 10.17.
Brand vid Tempo i Varberga
Arkivbild

Polisen rapporterar om många händelser och ärenden under lördagskvällen samt natten till söndagen. Mycket har inträffat i centrala Örebro och de skriver följande på sin hemsida.

Klockan 22.10: På väster i Örebro stoppas ett fordon för kontroll och föraren, en man i 35-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav och eget bruk. Mannen får följa med för provtagning och en analys av det får visa om mannen haft något olagligt i kroppen.

Annons ▾

Klockan 23.14: Polisen kallas till centrala Örebro med anledning av att några personer som ombetts lämna en restaurang inte har gjort det. En man i 45-årsåldern blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och en man i 30-årsåldern bli avlägsnad från platsen. Han blir också misstänkt för våldsamt motstånd.

Händelser under natten till söndagen

Klockan 01.03: I centrala Örebro stoppas ett fordon och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Ytterligare provtagning får visa om mannen haft något olagligt i kroppen.

Klockan 02.18: En man i 40-årsåldern blir anmäld misstänkt för sexuellt ofredande mot en kvinna i 20-årsåldern i centrala Örebro.

Klockan 02.27: Polisen kallas till centrala Örebro med anledning av en misshandel. En man i 30-årsåldern anträffas på plats och han går då till angrepp mot patrullen och mannen blir OC-sprejad. Mannen är nu misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern som han har en relation med.

Klockan 02.27: En man i 30-årsåldern får följa med för provtagning då det uppstår misstanke om att han är narkotikapåverkad. Mannen är misstänkt för narkotikainnehav samt ringa narkotikabrott eget bruk.

FIKK - För att alla behövs