Erikssons första seger när Örebro vände och vann

Tisdagen den 23 januari tog Örebro Hockey emot Frölunda hemma i Behrn Arean, hemmalaget vann med 2-1 och det var Niklas Erikssons första seger.

· Publicerad: 23 januari 2024 · 23.42.

Två matcher och åtta mållösa perioder skulle det ta innan Niklas Eriksson vann som nygammal huvudtränare i Örebro. Ironiskt nog mot samma lag som han vann första gången mot som ny huvudtränare 2018. Då slog Örebro Frölunda med 7-1, ikväll vann man med 2-1.

Men segern satt långt inne, det var först i den tredje perioden som Örebro hittade målet. Och inledningen på matchen blev inte någon munter historia, David Edstrom gav Frölunda ledningen i boxplay. Gästerna stressade även Örebro i egen zon så att de tappade puck. Detta hände flera gånger under matchen.

Annons ▾

Örebro visade dock under andra perioden upp en bättre defensiv och börja ta sig in i anfallszon. Frölunda fick allt mer svårare att skjuta skott på mål. I tredje perioden gav detta resultat när Robert Leino i mitten av perioden kämpade in 1-1. Ca tre minuter senare hittar även William Wikman målet och Örebro har vänt matchen, man höll undan och vann tillslut med 2-1.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs