Biopremiär den 22 mars för skräckthrillern Ur Mörkret

Den 22 mars har den svenska skräckthrillern Ur mörkret biopremiär, filmen är bland annat producerad av Eyra Media som är baserade i Örebro.

· Publicerad: 31 januari 2024 · 14.56.
Poster: Gul PR

Den 22 mars har den svenska skräckthrillern Ur mörkret biopremiär. Filmen är bland annat producerad av Örebrobaserade Eyra Media. Filmen påbörjade sin inspelning i maj förra året, något som Örebro Tribune uppmärksammade.

Stora delar av filmen spelades in helt i mörker, i naturreservat runt om i Stockholm, Norberg och i Sala Silvergruva i början av 2023. I filmen medverkar bland annat skådespelarna Oscar Skagerberg (Börje – The Journey of a Legend , The Last Kingdom), Rakel Benér Gajdusek (Tunna Blå Linjen, Maria Larssons eviga ögonblick) och Peter Mörlin (Spelskandalen, Morden i Sandhamn).

Annons ▾

Detta handlar Ur Mörkret om

Parkförvaltaren Angelica söker upp sin före detta pojkvän, hundföraren Viktor, för att leta efter en kvinna som försvunnit i ett farligt naturreservat. I takt med att sökgruppen tar sig djupare in i skogen börjar Viktor ifrågasätta om det kan det ligga någon sanning i myterna om gruvrået, det skrämmande väsen som sägs hemsöka platsen. Eller är det bara mörkret som spelar spratt med hans ögon?

Saker blir inte bättre av att Angelica och Viktor delar en smärtsam historia med reservatet. För två år sedan misslyckades de i sökandet efter en försvunnen pojke och skuldkänslorna har ännu inte läkt. Viktor måste konfrontera sitt smärtsamma förflutna och hitta tillbaka till Angelica för att överleva natten och lösa mysteriet med kvinnans försvinnande.

Flera kopplingar till Örebro län

Filmens manus är skrivet av Jimmy Nivrén Olsson (UFO Sweden, Jägarna) från Nora, regissör är Philip da Silva och producenter är Åke Lundström (Arne Dahl, Allt flyter) från Örebro, Viktoria Jern och Gustav Stern.

FIKK - För att alla behövs