Den interna kontrollen inom Folktandvården ska bli bättre

Regionstyrelsen beslutade under tisdagen att den interna kontrollen inom Folktandvården ska bli bättre skriver man på sin hemsida.

· Publicerad: 31 januari 2024 · 09.11.
Arkivbild

Efter den senaste tidens turbulens kopplad till Folktandvården i Örebro fattade regionstyrelsen under gårdagen beslut om en förbättrad internkontroll. Detta skriver Region Örebro län på sin hemsida.

— Vi måste arbeta hårt för att återskapa förtroendet för Folktandvården och dagens beslut om att öka den interna kontrollen är ett steg i detta arbete, säger Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen.

Annons ▾

Ska leda till förbättrad internkontroll

Beslutet innebär att regiondirektören nu har som uppgift att ta fram förslag som på både kort och lång sikt ska leda till förbättrad internkontroll. Dessa förslag ska presenteras för styrelsen den 28 februari år 2024. Regionstyrelsen ska sedan lämna vidare förslagen i form av uppdrag till folktandvårdsnämnden för genomförande.

— Regiondirektören ska också ta fram förslag på en tidsplan, så jag får återkomma om tidpunkten för när nämnden ska redovisa resultatet av arbetet för oss i styrelsen, säger Andreas Svahn.

Tisdagens beslut kom efter avslöjande om att en tandläkaren låtit flera chefer och anhöriga få förtur och gratis behandlingar. Avslöjandet har också bidragit till att Idakajsa Sand lämnade sitt uppdrag som Folktandvårdsdirektör inom Region Örebro län.

FIKK - För att alla behövs