Beslut om drönarbevakning runt Behrn Arena på lördag

Med anledning av att det förekommer två idrottsevent i Örebro på lördag kommer polisen köra med UAS-bevakning (drönare) runt centrum och Behrn Arena.

· Publicerad: 1 februari 2024 · 14.29.
Foto: Polisen

Polisen skriver på sin hemsida att under lördagen den 3 februari kommer man använda UAS-bevakning (drönare) i Örebro. De områden som kommer att beröras av kamerabevakningen är de centrala delarna av Örebro samt Behrn Arena.

— I luften ovanför ovan nämnda område kan polisens UAS (obemannade luftfartygssystem – Unmanned Aircraft System) synas under klockan 10.00 till 19.00 den 3 februari 2024, skriver polisen.

Annons ▾

Detta är anledningen till beslutet

Anledningen till detta beslut ska vara att två olika idrottsevent kommer att äga rum under eftermiddagen. Det ska tidigare förekommit försök till sammandrabbningar mellan supportergrupperingar, dessa har dock avbrutits av polis, skriver man på sin hemsida.

Behov av kamerabevakning med UAS bedöms föreligga i syfte att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslighet, samt kunna utreda och lagföra sådana brott. Beslutet om bevakning har fattats av Polismyndigheten enligt bestämmelsen i Kamerabevakningslagen 14 d §.

De aktuella idrottsevents som äger rum under lördagen är en träningsmatch mellan ÖSK Fotboll och Brage samt en seriematch mellan ÖSK Bandy och Boltic.

FIKK - För att alla behövs