Takbaren och restaurangen på södercity öppnar i vår

Glassery, Örebros nya takbar och restaurang på södercity öppnar i vår. Ambitionen är att man ska premiäröppna lagom till Valborgsmässoafton.

· Publicerad: 6 februari 2024 · 18.32.
Bild: Öbo

Örebrobostäder (Öbo) kunde under tisdagen skriva på sin hemsida att Örebros nya takbar och restaurang öppnar i vår. Det har sen tidigare varit klart att krögaren Hans Bihl ska öppna ny restaurang och takbar under namnet Glassery på södercity.

— Glassery ska vara härligt, välkomnande och generöst. Vi satsar stenhårt på upplevelsen och vill bygga lite storstadsvibe i Örebro. Här blir det ingen tråkig fine dining utan mer fun dining, säger krögaren Hans Bihl.

Annons ▾

Ambitionen är att Glassery ska premiäröppna lagom till Valborgsmässoafton skriver Öbo i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagen.

Tre restauranger i en på södercity

Restaurangen flyttar in i ÖBOs nyrenoverade hus i hörnet av Änggatan och Drottninggatan, på södercity i Örebro. Den mest spektakulära delen blir förstås takbaren på sjunde våningen, med storslagen utsikt över stan. I gatuplan finns den andra delen av restaurangen med en tillhörande uteservering. En egen hiss tar smidigt gästerna mellan de olika planen.

— Man kan säga att det är tre restauranger i en. Nere blir det restaurang, lounge och bar och uppe på taket en inglasad restaurang och drinkbar med uteservering. Man kan äta middag i restaurangen nertill och åka upp för att ta en drink på taket, eller tvärtom, berättar Hans Bihl.

Planerar att hålla Takbaren håller öppet sju dagar i veckan

Takbaren håller öppet sju dagar i veckan sommartid. Vintertid blir det mer traditionell restaurang i den vinterbonade glasdelen. Gästerna kommer alltså kunna njuta av utsikt, stämning, mat och dryck året runt.

Med Hans Bihls gedigna erfarenhet inom bar- och restaurangbranschen blir det förstås också stort fokus på drinkbaren med både populära drinkar, klassiker och egna signaturdrinkar. Men vilket typ av kök det blir vill Hans Bihl inte avslöja riktigt än.

— Det blir ett koncept som inte riktigt finns i stan idag, säger Hans hemlighetsfullt.

Utvecklar söder

Karin Österdahl, lokalutvecklare på ÖBO Lokaler, är förväntansfull:

— Vi är jätteglada och tror starkt på läget med närheten till bland annat Conventum. Det här kommer bli en destination för södercity och ett bra steg på vägen för att stärka söders attraktivitet och fortsatta utveckling.

FIKK - För att alla behövs