Vårdcentral i Fellingsbro flyttar till nya lokaler

Freja vårdcentrals Fellingsbromottagning kommer finnas kvar, de flyttar till nya lokaler som ligger i Folkhögskolans lokaler.

· Publicerad: 5 mars 2024 · 19.33.

Från och med den 19 mars kommer Fellingsbromottagningen husera i folkhögskolans lokaler i Fellingsbro. Detta skriver Region Örebro län om på sin hemsida under gårdagen.

— Vi är glada att kunna meddela att mottagningen blir kvar i Fellingsbro och att vi kan erbjuda provtagning samt undersköterske- och sjuksköterskemottagning för exempelvis stygn och omläggningar. Invånarna har lyft fram just provtagning och sjuksköterskemottagning som viktig service att få ha nära till så det känns bra, säger Ulrica Vidfelt, verksamhetschef vårdcentralerna i norra länsdelen.

Annons ▾

Mottagningens befintliga lokaler har blivit slitna och är inte längre ändamålsenliga.  Möjligheten att gå samman med folkhögskolan, som också drivs av Region Örebro län, och kunna nyttja en del av deras lokaler ses som en bra och resurseffektiv lösning.

Delar av verksamheten flyttar till Lindesbergs vårdcentral

Fellingsbromottagningens fysioterapi, barnavårdscentral (BVC) och barnmorskemottagning flyttar till Lindesbergs vårdcentral från och med vecka 11.

— Patienter på Freja vårdcentral vänder sig som vanligt till oss för rådgivning och tidsbokning, säger Christina Vanberg Långh, vårdcentralschef på Freja vårdcentral.

FIKK - För att alla behövs