Antikrundan kommer till Örebro i september

SVT-produktionen Antikrundan kommer till Örebro i september, detta kunde bland annat Örebrokompaniet skriva om i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 6 mars 2024 · 17.20.
Arkivbild: Martin Avedal

SVT:s långkörare Antikrundan kommer till Örebro och Frimis i september. Det blev klart idag när man presenterade de sex svenska orter som kommer få besök av TV-programmet.

Den 1 september finns de välkända antikexperterna och programledaren Anne Lundberg på plats på Frimis för att möta örebroarna och värdera antika föremål. Samtidigt rullar förstås kamerorna och ett av avsnitten till den 36:e säsongen av SVT-succén spelas in.

Annons ▾

— Det här är ett fantastiskt tillfälle att visa upp vår stad. Helt i enlighet med det uppdrag vi har på Örebrokompaniet, att marknadsföra Örebro mot olika målgrupper och få fler att upptäcka allt bra som finns och pågår här, säger Pernilla Körberg Törnqvist, som är chef för möten och evenemang på Örebrokompaniet.

Har jobbat intensivt för att få hit produktioner som Antikrundan

Örebrokompaniet skriver i ett pressmeddelande att man jobbat intensivt för att få hit produktioner som Antikrundan. Så det är inte en slump att SVT-produktionen tillslut besöker Örebro. Tillsammans med en rad lokala aktörer vill man visa att Örebro är rätt ort för den här typen av arrangemang.

— Produktionsteamet från SVT har åkt landet runt, besökt orter och utvärderat utifrån en rad kriterier. Vi mötte upp här i Örebro, visade runt och föreslog ett antal lämpliga platser som skulle kunna passa bra för Antikrundan.

Perfekt läge mitt i stan

Att det blev Frimis förvånar inte Pernilla Körberg Törnqvist. Möjligheterna att ta emot många besökare utomhus med de vackra omgivningarna vid Svartån och med Örebro slott som bakgrund gör platsen perfekt för både arrangemanget och tv-inspelningen.

Pernilla Månsson Colt är producent för Antikrundan och konstaterar att teamet från SVT är väldigt nöjda med årets inspelningsplatser, som alla har en speciell karaktär och ligger bra till.

— Personligen ska det nog bli roligast att återkomma till Örebro som är staden där jag själv växte upp, säger hon.

Förutom Örebro kommer Antikrundan besöka Falsterbo, Halmstad, Norrköping, Uppsala och Kiruna.

FIKK - För att alla behövs