Örebro Hockey nollat och krossat av Skellefteå

Torsdagen den 7 mars tog Örebro Hockey emot Skellefteå AIK hemma i Behrn Arena. Gästerna nollade och krossade ÖHK med hela 6-0.

· Publicerad: 7 mars 2024 · 23.38.

Slutspelet börjar närma sig och Örebro Hockey har satt sig i en knivig sitts. Efter att ha rykt upp sig efter tränarbytet har man nu åkt på tre raka förluster, ikväll blev man både nollade och krossade av Skellefteå när gästerna vann med hela 6-0.

I förra hemmamatchen förlorade Örebro knappt mot ett spelskickligt Växjö, därefter föll man även mot bottenlaget HV71 som dock var piskade att vinna. När Skellefteå kom på besök under torsdagen visade Örebro upp samma uddlösa spel och man blev helt bortblåsta, framför allt under andra och tredje perioden.

Annons ▾

Skellefteå tog ledningen i första genom Jonathan Johnson, och det blev också bara ett mål under perioden. Det var under andra som gästerna gick ifrån 1-0 till 4-0. I tredje satte även Pär Lindholm och Rickard Hugg femman och sexan väldigt retsamt bakom Jhonas Enroth.

Under tredje perioden fick Örebro tidigt ett 5 mot 3 spel men det kunde man inte förvalta. Man fick även ett mål bortdömt med ett par sekunder kvar av matchen. Det hade inte betytt något om målet godkändes. Örebro har nu två bortamatcher kvar, samtidigt halkade de ner på en 10:e plats i tabellen, enbart två-tre poäng ner till 11:an och 12:an.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs