Slutspelat för Örebro – föll på övertid mot Luleå

Örebro Hockey föll på övertid mot Luleå efter att Juhani Tyrväinen styrt in en puck i powerplay. I och med förlusten är säsongen över för ÖHK.

· Publicerad: 18 mars 2024 · 22.30.
Arkivbild: Martin Avedal

Ikväll tog säsongen 2023/24 slut för Örebro Hockey, laget föll på övertid i Coop Norrbotten Arena efter att de bägge lagen inte lyckas göra mål under ordinarie tid. Juhani Tyrväinen blev stor hjälte när han styrde in en puck i powerplay.

Örebro som vann första matchen i serien hade det betydligt tuffare i andra där Luleå spelade ut dem hela tiden. Men i tredje matchen bjöd Örebro iaf på mer vilja, Luleå kunde dock styra spelet mer och mycket pga flera möjligheter i powerplay. Melvin Fernström fick ett matchstraff i andra perioden. Örebro och Jonas Arntzen stod dock upp bra och norrmannen räddade 42 skott.

Annons ▾

Nu lämnar Örebro en rätt turbulent säsong bakom sig. Laget slutade på en 10:e plats i tabellen men hann byta tränare och bänka stjärnspelare innan man kunde säkra en slutspelsplats på straffar i sista omgången. Sett till prestationen, att man ändå pressade Luleå till övertid i en åttondel så är Örebros säsong godkänd.

FIKK - För att alla behövs