Snart börjar kommunen med sin årliga vårsopning

Om vädret tillåter så börjar Örebro kommun med den årliga vårsopningen 2 april. Vårsopningen görs efter en prioriteringsordning.

· Publicerad: 20 mars 2024 · 09.54.
Foto: Fredrik Kellen/Örebro Kommun

Några har kallat det ett vårtecken, andra blir glada när gruset försvinner. Under onsdagen kunde Örebro Kommun meddela att den 2 april påbörjar de den årliga vårsopningen, om vädret tillåter.

Vårsopningen görs efter en prioriteringsordning så city, cykelbanor och bussleder sopas först, och därefter sopas mindre gator i till exempel villaområden skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

— City, cykelbanor och bussleder har högst prioritet och sopas därför först. Medan gator i villaområden och vid vissa fastigheter hamnar längre ner i prioriteringsordningen och kan därför komma att sopas de sista veckorna. Det kan dröja till mitten av maj innan vi sopar gator i villaområden, berättar Jonas Harrysson, gruppchef på Teknik- och serviceförvaltningen.

Ber fastighetsägare eller villaägare sopa trottoaren

Örebro kommun ber dig som är fastighetsägare eller villaägare att så snart som möjligt sopa trottoaren vid ditt hus. Ta gärna hand om sand och grus till kommande vinter. Om vi redan sopat gatan så behöver du själv ta hand om gruset.

Tänk på att det kan förekomma tillfälliga parkeringsregler. Om du har bil se till att parkera den rätt och om du har garage eller infart underlättar du för oss om du parkerar där.

FIKK - För att alla behövs