Örebro till semi – men Sollentuna bjöd upp till dans

Örebro Volley säkrade avancemang till semifinalen genom att slå Sollentuna, trots setsifforna 25–15, 25–18 och 25–20 bjöd gästerna upp till motstånd.

· Publicerad: 23 mars 2024 · 18.36.
Foto: Martin Avedal

Under lördagen avgjordes kvartsfinalen mellan Örebro Volley och Sollentuna. Örebro som ledde med 2-0 i matcher har haft en komfortabel resa och skulle nu avgöra på hemmaplan. Men gästerna bjöd upp till motstånd och störde Örebro som kunde vinna med 3-0 i set.

De två första matcherna var rena utklassningssegrar och i onsdagens möte såg Sollentuna helt chanslösa ut. Men när nu Örebro skulle knyta ihop säcken och avgöra så saknades glöden. Till en början såg det ut som att Örebro skulle vinna detta enkelt men Sollentuna genomförde sitt poängbästa set i serien när man förlorade med 25-15.

Annons ▾

När man skulle spela det andra setet började Örebros misstag att synas, man tappade många poäng och släppte in gästerna, trots att man vann setet med 25-18 fortsatte Örebro att tappa fokus. Tredje set slutade faktiskt 25-20 där Sollentuna tog ledningen under setets inledning. Trots brister i spelet kunde Örebro ro skutan i land och säkra avancemang till semifinalen De kommer att få möta vinnaren mellan Lund och Linköping.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs