Åtal väcks efter mord på gravid 20-årig kvinna i Örebro

Ett åtal har väckts mot den man som är misstänkt för mordet på sin gravida flickvän, mordet ska vara hedersrelaterat säger åklagaren Elisabeth Anderson.

· Publicerad: 27 mars 2024 · 12.40.

Idag kom beskedet att det väcks ett åtal mot den unga man som är misstänkt för mordet på sin gravida flickvän i slutet av april förra året. Mordet ska vara hedersrelaterat säger Statsåklagaren Elisabeth Anderson till SVT Örebro.

Det var natten mellan den 28 april och 29 april förra året som den unga kvinnan ska blivit mördad i sin bostad på söder i Örebro. Hon hittades på eftermiddagen den 29:e av anhöriga. Hon ska vid tiden för mordet varit gravid och enligt uppgifter blev hon strypt av sin gärningsman.

Annons ▾

I början av maj, ett par dagar efter mordet blev en ung man häktad misstänkt för brottet. Han ska bland annat haft en relation med henne samt var även far till barnet. Enligt uppgifter som P4 Örebro gått ut med ska mannen försökt övertala kvinnan att göra abort samt att han sökt på hur man kan döda ett foster.

Statsåklagaren Elisabeth Anderson menar att mordet är hedersrelaterat. Och i fler uppgifter som P4 Örebro tagit del av ska mannen hållit relationen hemlig från sin familj då han varit rädd att blivit förskjuten om de fick reda på den. Mannen nekar till brott och rättegången planeras att börja den 10 april.  

FIKK - För att alla behövs