Örebro till final efter spännande match mot Lund

· Publicerad: 7 april 2024 · 19.31.

Örebro Volley säkrade under söndagen ett avancemang till SM-final efter att besegrat Lund med 3-1 i set. Men gästerna bjöd upp och det blev trots allt ett spännande avgörande. I finalen för Örebro väntar nu Engelholm som slog Hylte/Halmstad i sin semifinal.

Till en början såg det ut som Örebro skulle vinna den här matchen snabbt, precis som man gjorde i första matchen. Örebro vann enkelt med 25–13, men gästerna svarade bestämt och tog hem andra set med 24–26. Ett set som var jämnt och spännande. De två resterande seten vann Örebro med 25–14, Lund inledde bägge seten överraskande men Örebro kunde tillslut vinna dem båda.

Annons ▾

Nu väntar alltså Engelholm i finalen, de regerande mästarna och förra årtiondets dominant. Sist dessa lag mötes i en SM-final var 2019, då vann Engelholm. Nu har Örebro fördel av hemmaplan och första matchen spelas redan nästa lördag klockan 16.30.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs