Flera nya laddplatser för elbilar i Örebro

Futurum Fastigheter och Kumbro har tillsammans installerat flera nya laddplatser för elbilar i Örebro, skriver de i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 9 april 2024 · 21.34.
Foto: Kumbro

Futurum Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att de möjliggör laddning av elbilar för fler Örebroare. Tillsammans med Kumbro har de installerat flera nya laddplatser för elbilar i Örebro.

Totalt ska det handla om 70 laddplatser för elbilar som installerats under 2023 på Futurums förskolor och skolor i Örebro kommun. I början av 2024 tillkommer det ytterligare åtta laddplatser skriver man i pressmeddelandet.

Annons ▾

Ladda och betala via ChargeNodes app

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och det är två laddpunkter per laddbox. Bilföraren laddar sin bil genom at använda leverantören ChargeNodes app. Tillvägagångssättet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar. Laddstolparna är tillgängliga för både verksamheten och för allmänheten.

— Möjligheten att ladda fordon är efterfrågat och antalet elbilar ökar. Det känns därför riktigt bra at vi nu kan underlätta och ge möjlighet till att ladda sin elbil, säger Göran Lunander, VD för Futurum fastigheter.

Ska minska Örebros påverkan på klimatet

Samarbetet mellan Futurum och Kumbro sträcker sig från 2021, där första etappen innebar publika laddstolpar som en del av det långsiktiga arbetet med att minska Örebros påverkan på klimatet. Elen till laddplatserna är förnybar och levereras av Kumbro.

— Vi på Kumbro har ett uppdrag att hjälpa våra ägarkommuner med att få fram nya laddplatser för elbilar och förhoppningsvis kan dessa laddare göra vardagen lite lättare för till exempel anställda som har en elbil, säger Peter Lilja, VD för Kumbrokoncernen.

Omfattas av Boverkets lagkrav

Futurum omfattas av Boverkets lagkrav om att tillhandahålla laddplatser för elbilar. Lagkravet inkluderar fastigheter som har uppvärmda byggnader, som inte är bostadshus, med fler än 20 parkeringsplatser. Kravet innebär at det senast 1 januari 2025 ska finnas minst en laddningspunkt för elfordon på berörda fastigheter.

— Det känns roligt och stort att vara nästan helt klara med installationerna så att vi uppfyller lagkravet nästan ett år i förväg, avslutar Göran Lunander, VD för Futurum.

FIKK - För att alla behövs