Audiologen på USÖ börjar med utlämningsskåp

Att hämta beställda varor ur utlämningsskåp med hjälp av en kod blir allt vanligare. Nu börjar även audiologen på USÖ med samma service.

· Publicerad: 17 april 2024 · 13.07.
Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län

Region Örebro län skriver på sin hemsida under onsdagen att audiologen börjar med utlämningsskåp. Patienter på USÖ kan nu själva hämta sin hörselutrustning.

Det var när receptionen på audiologens mottagning på USÖ började svämma över utrustning som skulle hämtas av patienter, både sådant som var lagat och sådant som var nytt, som idén till ett utlämningsskåp föddes skriver Region Örebro län.

Annons ▾

— Förslaget var att vi skulle göra som många andra som lämnar ut paket och varor:  Skaffa ett skåp där patienter i Örebro kunde hämta sina saker när som helst med hjälp av en kod, säger Hasan Hadzic, tillförordnad sektionschef på Audiologiska mottagningen USÖ.

Får tillbaka samma dag

Ett inkast för trasiga hörapparater och annan utrustning fanns redan vid hörseltekniska mottagningen i bottenplanet vid entre A. Efter att utlämningsskåpet kommit på plats kan den som behöver få sin utrustning servad eller kontrollerad sköta både lämning och hämtning utan att behöva boka besökstid.

Efter en försiktig start har fler och fler upptäckt fördelarna med skåpet och målet är att den som lämnar in sin apparat före klockan 11 ska få tillbaka den samma dag eller besked om det krävs en mer omfattande reparation.

— Men i 70 % av fallen kan någon av undersköterskorna som tar emot hörapparater och annan utrustning också åtgärda det som behövs, säger Hasan Hadzic.

Femminutersparkering utanför

När utrustningen är klar läggs den i något av utlämningsskåpets fack och ett SMS med en kod skickas till patienten som kan hämta den när det passar inom tre dagar. Porten stänger klockan 20:00.

Och verksamheten har redan lyckats med att förbättra servicen.

— Nu finns det en femminutersparkering här utanför för den som ska hämta saker ur skåpet, säger Hazan Hadzic. Det är jättebra!

FIKK - För att alla behövs