Man gripen i samband med fordonsbrand vid polishuset

Vid klockan 15:29 på onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till polishuset i Örebro. Detta efter att en personbil börjat brinna på platsen.

· Publicerad: 17 april 2024 · 17.24.
Foto: Rasmus Silverlo

Det var vid klockan 15:29 på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till polishuset i Örebro. Detta efter att ett parkerat fordon i anslutning till byggnaden började brinna.

Enligt uppgifter skall polisen spärrat av stora delar av området runt polishuset och Örebro Tingsrätt. Polisen ska ha gripit en man som är misstänkt för att orsakat branden. Efter att branden blev släckt har polisen vidtagit ett flertal utredningsåtgärder, avspärrningarna kvarstår på platsen.

Annons ▾

— Med anledning av branden och uppkomsten av den har en man gripits, misstanken gäller grovt blåljussabotage samt försök till allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Fordonet som sattes i brand ska vara en privat personbil och inte något utryckningsfordon. Den ska även varit parkerad i närheten av entrén till polishuset. I anslutning till fordonet hittades en väska, och bombgrupoen är tillkallad från Stockholm.

Läsbilder: Rasmus Silverlo

FIKK - För att alla behövs