Uppropet Rädda biografen i Lindesberg fortsätter

Arbetet med att Rädda biografen i Lindesberg fortsätter, LindeKultur skriver nu att det finns möjlighet att skriva under på traditionellt sätt.

· Publicerad: 21 april 2024 · 21.31.
Arkivbild

LindeKultur skriver i ett pressmeddelande att arbetet med att Rädda biografen i Lindesberg fortsätter. Och nu kan även de som inte har möjlighet att skriva under protestlistan digitalt göra det på traditionellt sätt istället.

— Nu har 648 personer skrivit under den digitala namninsamlingen för att rädda biografen i Lindesberg. Men betydligt fler vill göra det men kan inte eftersom de saknar dator. Därför öppnas nu möjligheten att samla in namnunderskrifter på det traditionella sättet, skriver LindeKultur.

Annons ▾

Man ber personer som är intresserade att hjälpa till med att skriva ut namnlistor som sedan kan skickas in till LindeKultur på info@lindekultur.se eller via SMS till 0705446232. Namnunderskrifterna ska senast vara inskickade den 14 maj. Här finns blanketten för underskrifter.

Detta har hänt runt biografen i Lindesberg

Finansieringen av den kommunala biografen i Lindesberg för 2024 är klar genom att tillväxtnämnden får 700.000 kronor extra genom en extra utdelning från kommunala bolagskoncernen. Men framtiden för biografens drift och finansiering efter 2024 är fortfarande osäker och kommer att behandlas under våren 2024 i kommunens mål- och budgetprocess med målet ”en budget i balans”. Biografverksamheten i Lindesbergs bedrivs sedan 2019 av det kommunala bolaget Besök Linde AB.

För att skapa opinion i frågan startar LindeKultur en namninsamling för alla som vill att biografen i Lindesbergs Folkets Hus inte ska läggas ned eftersom det är en viktig arena för Lindesbergs Bios besökare som kan se aktuella filmer i Lindesberg, Lindesberg Filmstudio med över 180 medlemmar och dess Opera på Bio-verksamhet, Lindesbergs Riksteaterförening med flera.

FIKK - För att alla behövs