Catarina Cooper förlänger med mästarklubben Örebro

Örebro Volley kunde under onsdagen meddela att liberon Catarina Cooper förlänger med klubben, hon är den förste att skriva nytt kontrakt.

· Publicerad: 24 april 2024 · 12.19.
Foto: Martin Avedal

Örebro Volley vann i lördags SM-guld och idag, ett par dagar senare kunde de presentera en spelarförlängning inför kommande säsong. Klubben skriver på sin hemsida att liberon Catarina Cooper har skrivit på ett nytt kontrakt.

— Jag ser fram emot ytterligare en säsong i Örebro där jag hoppas på att fortsätta utvecklas! Ska bli väldigt spännande med de förändringar som sker både i laget och ledarstaben, säger Catarina Cooper.

Annons ▾

Catarina Cooper kom till Örebro under 2019 och stod länge i skuggan av landslagsliberon Sofie Sjöberg, Men när Sjöberg lämnade för Göteborg fick Cooper fullt ansvar för liberopositionen hösten 2023. Under slutspelet växte hon och blev bara bättre och bättre, och laget vann tillslut SM-Guld.

— Nina har under säsongen vuxit fram till en klippa i baklinjen. Hennes attityd och lust att bli bättre smittar av sig på hela laget och hon kommer att fortsätta utvecklas med den inställningen. Liberopositionen är väldigt viktig i lagbygget och jag är glad att Nina fortsätter sin satsning hos oss, säger nyblivne Head Coach Jonas Håård.

FIKK - För att alla behövs