Örebro Volley vann SM-guld efter spännande final

Örebro Volley är SM-mästare igen, detta efter att man besegrat Engelholm under lördagen. Här kommer ett stort bildspecial från Guld-firandet.

· Publicerad: 20 april 2024 · 20.37.

Örebro Volley är SM-mästare igen, men det tog 16 långa år innan klubben som senast vann 2008 åter fick lyfta bucklan mot taket. Detta gjorde man efter att under lördagen besegrat Engelholm med 3-1 i set, totalt blev det 3-0 i matcher.

Ett värdigt avslut för laget som spelat bra under säsongen och faktiskt slutade som seriesegrare. Extra mycket betydde segern för bland annat Jonna Nilsson som vänta 10 år på detta och coachen Jonas Svantesson som nu efter sex säsonger lämnar klubben. Och för Örebro var det mycket som stämde i årets slutspel. Kira Thomsen ser ut som en fantastisk värvning samtidigt som flera av spelarna växte under slutspelet, t.ex Paulina Lindberg och Catarina Cooper.

Annons ▾

Det var exakt för en vecka sen, lördagen den 13 april som finalserien drog igång, Örebro vann då med 3-2 i set och idag vann man med 3-1 (25–22, 17–25, 25–19 samt 25–22), även idag var det fullt i Idrottshuset. Matchen blev spännande där Engelholm pressade tillbaka Örebro vid flera tillfällen, bland annat vann gästerna andra set. Även om fjärde set slutade 25-22 så var det på känn att Örebro hade det här, de släppte helt enkelt inte in Engelholm när de väl kopplat grepp om guldet.

Här följer ett stort bildspecial från matchen och guldfirande med Örebro Volley.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs